måndag 17 november 2014

Flyger fram med Nike och zucchini & ricottasås

Halloj,

Sprang ner till stranden men det mulnade på så det blev inget bad idag! Flyger fram i mina snygga gympisar med rosa detaljer, snygga va?
Fick syn på en snygg pelare med ball keramik 
Första gången jag ser Absolut här och till vilket bra pris!! Tror Caprilirarna använder den till att göra Limoncello när citronerna är mogna. Tror det.
Igår på bussen hem fick vi ett tips av chauffören (som Anto kallar min tvilling eftersom vi fyller år på samma dag) på en pastasås som lät smaskens. Bara det! Det händer inte hemma att busschauffören börjar tugga om matrecept, här kretsar allt runt mat!! Är ju i Italien för 17!!! Sprang och köpte 3 zucchini och gick hem och gjorde detta; 

Zucchini - Ricotta sås
3 st zucchini
1 gul lök
Stek i stekpannan, först på hög värme sen på låg med lock så all zucchini blir mjuk. Häll på ett glas vitt vin, låt reducera helt. 
Mixa röran och blanda sen med en hel burk ricotta. 
Koka pasta al dente. På riktigt. Slå av vattnet 1 minut innan pastan är klar för den ska blandas med såsen 1 minut så den tar upp alla goda smaker därifrån. Lägg tillbaka den kokta pastan i kastrullen och blanda ner röran. Om den blir för tjock ta lite av pastavattnet och blanda ut med. Salta, peppra och riv rejält med parmiggiano på!!
Buon appetito!! 

#nike #santalucia #ricotta #capri #absolut

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTERA