onsdag 11 november 2015

Bensinmacken på Capri!

Tänkte på det där med bensinmackar, hur olika det är, utbud och läge!

Monte Solaroberget, Capris högsta punkt och som ligger i Anacapri på fotot i bakgrunden.

I Sverige har ju bensinmackarna blivit mer och mer som kiosker, inte främst ett ställe där man säljer bensin!!

Om man bara ska betala bensin hör det till undantagen typ..

Många står istället och njuter av korvmenyerna eller i det lilla bakeriet med färska wienerbröd...och jag står och hoppar..med mitt tålamod...för att betala för tankningen!

I Sverige ligger oftast mackarna lite avsides, vet inte varför men gissar att det ingår i säkerhetstänkandet, bensin är ju lite brandfarligt trots allt...  

Så här ligger bensinmacken på Capri!
Mitt i den enda rondellen som finns, mitt i trafikkorsningen!!! 


Där det är som mest trafik och där det till och med blir trafikstockning allt som oftast... MEN här säljs det BENSIN och inget annat! Det gillar jag!

Alla fordon som ska till Anacapri eller till Marina Piccola måste passera här, den vänstra vägen går till just Marina Piccola, den i mitten upp till Anacapri och den högra vägen går ner till hamnen, Marina Grande. 

Alla vägar är smala så det blir lite kris om man får möte! Bilarna snuddar varann när de möts, lite repor får man räkna med...

Macken ligger på en cirka 1 meter bred remsa, precis granne med sjukhuset (tegelbyggnaden bakom) för säkerhetsskull ;-) Visserligen fin utsikt men ändå. 

Precis här är ön som smalast och man ser havet och de 2 golferna mot nord och sydsidan. Platsen heter alltså i due golfi. 


Lite tankar om bensinmackar, Stockholm-Capri!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTERA