söndag 7 december 2014

Söndagsmys i solen

Hej 

vilket underbart väder! Äntligen är solen tillbaka! Vi gick på promenix på förmiddagen, efter lååång sovmorgon! 
Tog underbara bilder, inte så svårt på Capri, det är ju så vackert! 



Sen gick vi hem och fixade en sen lunch. Idag blev det typ grönkål med salsiccia till pastasås. Grönkål och salsiccia hör ihop här, det är som ärtsoppa och pannkaka hemma!

Michaela och Stefania hade med sig dagsfärska ägg när de kom i veckan, de har jättemånga höns hemma! Så idag gjorde vi en omelett till secondo med lök, potatis och mozzarella i. 


Av salsiccian och grönkålen som blev kvar gjorde vi en stor pirog typ. Hittade på ett eget recept! Vi kan kalla det pizza rustica.



Sen lekte Anto lite, vi såg på gårdagens Gokväll på SVT Play under eftermiddagen, det var en pysseltjej i studion som hällde stearin på ansikten i gamla tidningar och när stearinet stelnat hade ansiktet fastnat på stearinet! Sen kunde man hänga dem i granen. Tyvärr funkade det inte för Anto, han blev såå ledsen, men nu har han testat i alla fall.

Min hjälpreda i köket, stöka till är han jättebra på men ROLIGT har vi i alla fall! 

Ikväll har vi julpyntat, det vill säga; Anto har hängt upp julstjärnan!

Och jag sitter på soffan och bloggar i det vackra skenet av stjärnan! Julstämningen kommer sakta men säkert..

Nu ska vi gå och kasta sopor, tänkte fuska lite ikväll, egentligen får man inte kasta sopor före kl 20 vintertid här på Capri. Ordning och reda!

Imorgon är det helgdag i Italien, Immacolata. Wikipedia kallar den så här på svenska; ”Jungfru Marias utkorelse och fullkomliga renhet”. Lite krångligt låter det men det är alltså Madonnan Marias fest. Vi får alltså en till heldag tillsammans innan jag åker hem til Sverige, det tackar vi Madonnan för, kanske kan vi bada imorgon, ska bli fint väder.


Ciao!!!!!!!!


#capri #salsicciaefriarielli #jul #natale #gokväll #svtplay #julpyssel #julstjärna


2 kommentarer:

  1. Trevligt att titta in hos dej! Alltid roligt att se hur andra utlandssvenskar har det och få veta lite mer om andra länder.

    SvaraRadera
  2. Hej Lena, vad roligt att du tycker det!!! Fortsätt gärna kika in!! Caroline

    SvaraRadera

KOMMENTERA