tisdag 28 april 2015

Cozze blev det!

När vi kom ut höll jag på att smälla av, sååå varmt!! Var inte beredd, såg lite halvklart ut men det sprack upp och sen är det såå fuktigt med!

Tog en spremuta d'arancio på il Piccolo Bar. Gott och läskande. Turistsäsongen på g nu, fullproppat med folk överallt. 

De flesta på baren stod och åt frukost, italiensk frukost, dvs ett litet bakverk,  kanske fyllt med vaniljkräm eller nutella. Lite annat mot hemma i Sverige det! 

Vongolen var slut så det fick bli cozze idag. Så här ser de ut när jag köper på fiskaffären, de sitter fast i en enda klump där de vuxit fast i en tråd typ. Kladdiga och jättesmutsiga, det tar en stund att rensa dom. När jag köper dem på supermarket är de tvättade i alla fall men det är stängt där på söndagar. 

Vongole är lättare att ha att göra med, räcker att skölja dem.några gånger, kan finnas lite sand i dom men inget gegg. 

Sen är de fulla med små snäckor som ska skrapas bort med. Sitter som berg! 

Grunden till det mesta i italiensk matlagning, olivolja, vitlök och peperoncino. Vitlöken bryns och sen lägger jag i all cozze och lägger på ett lock så de öppnar sig. I med några småtomater, koka/steka i några minuter sen klart. 

Vi gjorde linguine idag. 

Stor skillnad mot svenska cozze, går inte att jämföra. Redogör för detta mer sen. 

Såg så roligt ut, en hund på denna lilla 3-hjuling var ute och åkte bland alla turistbussar och taxibilar. Som en film. 

Köpte några ranunklar hem till oss med. 

Nu ska vi ut på promenad i solen, till en utkiksplats. 

ciao 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTERA