måndag 26 oktober 2015

Klippiga bergen


Klippiga kalkstensön Capri!

Villa Malaparte som ligger nere på en ödslig klippa vid havet. Hur har man överhuvudtaget kunnat bygga där undrar jag!? Allt byggnadsmaterial? El? Vatten? Hur gör man? Den gjordes ju inte igår heller utan under 30-talet då det knappt fanns maskiner, rinnande vatten och el på ön och villan är stoor! 


Capri har inga egna vattenresurser, bara regnvatten, men inga källor eller liknande, så för bara 100 år sedan var det ett ganska tungt liv att leva på Capri. Sen kom en vattenledning i havet som går till fastlandet som förändrat saken.

Havet nedanför Belvedere Dentecala. För några år sen var det vanligt att man klängde sig nerför klipporna för att bada där, låter direkt livsfarligt tycker jag. Och lite jobbigt att gå hem efter en dag på beachen...finns inga vägar upp direkt!


Mäktigt och magiskt!


Belvedere Dentecala, drygt 200 möh!


Kvällspromenad, blir mörkt tidigt nu efter tidsomställningen inatt.


Caprisilouetten


Fantastiska färger - no filter




Det blev en söndagspizza alla napoletana dvs enkel Margherita med bara tomat & mozzarella!


Jag hottade upp min bit med lite kryddor som oregano och peperoncino och bit fick stå på grill nån minut för lite extra sting!

Till min förvåning är det absolut förbjudet med oregano på pizzan här i Napoli! Det är som om du förstör hela pizzan, dödar den, och pizza Margherita är helig här!!

Anto var ute med fotbollsgänget en kväll och pizzabagaren hade tyvärr haft på oregano.. en i gänget hade blivit helt tokig, var in i köket och härjade om detta! Här är det det enklaste möjliga som är bäst!


2 kommentarer:

  1. Vilka härliga färger på himlen!
    Vi har just kommit hem från vår resa till Sicilien. 40 svenskar, de flesta pensionärer. Vi hade buss runt ön på 8 dar. Väldigt intensivt med alla ställen och sevärdheter vi skulle besöka. Men underbart arrangerat av Jörns bussresor, som har många andra resor i Italien. Så nu har man varit på Sicilien också!
    Birgitta i Umeå.

    SvaraRadera
    Svar
    1. vad roligt då har du sett hela Sicilien ! vilken del är favoriten?

      Radera

KOMMENTERA