onsdag 28 oktober 2015

Tomma butiker..nu börjas det!


Men vilken fantastisk kväll det var igår!



Ibland står det kassar ute på gatan, på muren eller så. I början tyckte jag det var lite konstigt men nu vet jag vad det handlar om, det är oftast kläder eller skor som någon inte vill ha kvar men som är för fint för att lägga i soporna. Här finns det ingen "Myrorna"låda och då har man löst det så här istället!


Ibland kan det vara jättefina saker och nyfiken som jag är var jag tvungen att kika även denna gång, en vit jacka.

Med möbler till exempel, de skänks alltid bort bara för att nån ska hämta dem, det finns ingen soptipp eller återvinningsstation här så det är enda sättet att bli av med sakerna! Till och med hela kök skänks bort!


Det har öppnat en ny liten minimarket, kom och tänka på det svenska alkomonopolet, vad olika det är, här kan du köpa en flaska starksprit för under 70 kronor alla dagar i veckan men jag ser aldrig någon som dricker öl, vin eller sprit öppet ute och typ aldrig några fulla människor.


Samma supermarket har en rolig hylla med massa ekologiska frön, blir så himla sugen på att laga dem men vissa vet jag inte vad jag ska göra med.


Och fina ekologiska sylter och marmelader. När de vi har hemma tar slut ska jag testa en.


Jaha, nu är det dags igen. På sommaren är här så fullt med människor så det går inte att komma fram på gatorna men nu, nu börjar det bli folktomt...

100% Capri har redan tömt...lite sorgligt att se alla tomma galgar, nakna skyltdockor eller bara en affich när man går förbi deras skyltfönster som brukar vara såååå fina!




Vilken måne det var igår igen! Den är så stooor, större än vanligt, känns nära.
Det var min kväll igår, ciao!!


1 kommentar:

  1. Gillar också när det finns speciella ekologiskhyllor i butiker, jag brukar göra fröknäcke, då använder man massa olika fröer bara, majsmjöl, olivolja och vatten :-)

    SvaraRadera

KOMMENTERA