söndag 30 november 2014

Sköna söndag

På piazzan klädde de granen, de försökte få dit glittret, det var inte så lätt, de har ju köpt en jättegran! Fullt med folk ute i alla fall i det vackra vädret. 

Mötte Riccardo och en kompis på väg ner. Här nedan ser ni hur smala våra så kallade vägar är. Man få hålla in tårna. Och magen. 

Vi tog en promenad ner till havet, Marina Piccola, det finns buss men skönt att gå, vi har ju tiden och sen är det ju nedför till havet! Det är värre när man ska hem..det är ju cirka 210 meters nivåskillnad, det springer man inte upp bara sådär. Backar...
..backar...
och åter backar!!

Sött litet hus, vet inte om det är kvar sen kriget eller nåt nytt. De förvarar i alla fall solstolar i det nuförtiden. 

Vi badade, jag en gång och Anto två gånger, det var varmt i vattnet, säkert 22 grader, skönt när man väl var i!! 

Det svåra var att komma i och ur, det var jätteläskigt, det var så höga vågor, hade hjärtat i halsgropen innan jag var uppe!! 

På väg hem mötte vi Antos jobbs katt, han bor på kontorets innergård och de anställda ger mat och tar den till veterinär. Han heter Uffi! Söt och tillgiven, ville följa oss hem så vi fick schasa bort den lite. Stackars liten. Han undrade väl var alla människor var idag, inte en kotte på kontoret.

Nu har vi just ätit en sen lunch, Carbonara och Alici fritti (friterad ansjovis)
Det var första gången var rensade Ansjovis, inte svårt direkt men det tar en liten stund.

Nu lite relax, känns lite svalt här inne, är nog varmare ute tror jag, ska ta en dusch efter havsbadet. 

Det finns inga element i lägenheten och vi har ingen annan värmekälla heller, inte för att det är kallt men ändå. Måste säga att klimatet är det inget fel på här. 

ciao. See you later 

#capri #marinapiccola #alici #carbonara #uffi #mare

2 kommentarer:

  1. Della strada che va a Marina Piccola, ho qualche dolce ricordo rimasto ancora tra le mura di essa.. Oggi sono solo nostalgie e qualche lacrima timida e fuggente

    SvaraRadera

KOMMENTERA