söndag 16 november 2014

Söndagsutflykt till Anacapri och La Migliara!

Hej,

Det var osäkert in i det sista om vi skulle gå till havet och bada eller inte, sol med en del moln, såg lite lurigt ut. När vi kom ner till piazzan bestämde vi; det blev utflykt till La Migliara, Anacapri, istället för bad. Vi hoppande på bussen mot Anacapri, som ligger högre upp på ön.
Bussresan tar cirka 10 minuter och är inget lek om man är höjdrädd! På vissa ställen känns det nästan som om bussen hänger utanför den smala vägen!! Försökte njuta av utsikten mot hamnen på Capri och mot fastlandet, Sorrentohalvön, i alla fall. Höll andan. 

Bussresan är värt besväret, jättefint uppe på Anacapri!! Vi gick smala via Migliara bort mot en utkiksplats, Belvedere Migliara. Tänk att Auberginen fortfarande växer i trädgårdarna, lyxigt med så lång säsong. 

Många söta katter längs vägen, här bor de lyxigt och bra i stora trädgårdar. Alla tvättade sig, de sägs att då trivs dom!

Sallad och fänkål odlas flitigt! Gott och nyttigt med fänkål. Vi äter den rå med lite salt och olivolja extra vergin som snacks. Testa om ni inte gjort det.
Utsikten är otrolig, man ser Anacapris fyr, Il Faro, ser ni den? Den oranga.Där nere finns även flera badplatser, både publik och privat. 

Sten - kalksten och gröna växter, det är vad ön Capri består av. Inte mycket jord vilket jag är glad för, läskigt med jordskred. På sätt och vis är det bra att ön är så hög, allt regnvatten rinner ner i havet vilket minskar risken för översvämmning. Toppen tycker jag.
Vi hade lite mandlar och en bit paj med oss. Och vatten förstås. Vi la oss och solade en stund, Anto somnade som vanligt på 2 röda...lyck-osten! Avundsjuk!
Utsikten är hisnande!! Fritt hav. Next stop Sardinien. 
Sötmandel. Mums. Matpaj. Mums. 
På tillbakavägen gick vi in på Anacapris kyrkogård. Fin ingång och välvårdat där inne, mycket finare än jag hade trott. Sen tog vi bussen tillbaka till Capri och gick hem, med betoning på gick, finns inget annat transportmedel så det är bara att pinna på. 
Så smala är gatorna och som privatperson får man inte köra eller åka på nåt fordon. Gå är det som gäller. Inte mycket folk i farten en söndagseftermiddag i mitten av november vid halvfyratiden. 
Alla sitter väl hemma och smaskar i sig långlunch, på söndagar börjas det tidigt på morgonen att laga mat, långkok. Nästan inga turister här idag, lite folktomt är det och de flesta affärer är stängda. Detta är Via le Botteghe, lite skillnad mot på sommaren!
Vi har haft en underbar söndag ute i naturen, relax! Vi hann precis hem innan det kom en regnskur, vilken himla tur!! Nu måste jag gå och fixa lite i köket. Ha det då bra, hörs sen, CIAO!! 

#svenskaresebloggar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTERA