lördag 16 maj 2015

DOLCI - BAKVERK




Detta är de godaste kakorna som finns! I hela världen! Höljet är gjort av mjuk mandelmassasmördeg och inuti finns en fyllning av antingen citron eller pistage! Det är nåt i hästväg, livsfarligt goda!

Inte är de gratis heller...;-(

Capresetårta - Torta Caprese -  är en chokladmandelkaka, lite lik vår kladdkaka men ändå inte. Det är en kaka utan mjöl, nyttig kan man hoppas eftersom den innehåller mest bara mandel och kakao...eller huuuur.... ;-) Skulle inte tro det!!
Torta Caprese

Bakverken görs av ett bageri här på Capri som heter Buonocore, de är även kända för sin goda glass, de gör rånen instant, när du köper glassen!

När jag gick ut så var det ganska ok väder trots alla varningar om värsta ovädret på g! 
Här på Capri är det alltid lite bättre väder än på fastlandet, fastän det bara skijer ett par mil i distans, det mesta blåser väl bort...

Väl nere på stan mulnade det på och man såg nästan inte Neapel och Vesuvius alls, det kom även några droppar regn.

Var inne på affärn som vanligt, såg dessa lite ovanliga zucchini, visst är de fina? Har aldrig sett runda zuchini hemma, har ni? Har heller aldrig tillagat några här, man äter dem visst fyllda, med vad vet jag inte. Kanske ris och köttfärs, så som man fyller tomater?! Who knows!

Söt liten bil, fin färg. Bra att ha en liten bil här eftersom man knappt kan mötas på de få bilvägar som finns. Har aldrig kört bil här, vet inte om jag skulle våga faktiskt, läskigt och mötas, man snuddar ju varann. Fyy


Il Campanile - klockstapeln, den berömda! När den sätter igång går det inte att föra ett normalt samtal på piazzan, dånar så in i norden...

Ikväll ska vi äta en enkel middag, pasta med tomatsås och sen salsiccia med broccoli. Kanske blir en Bananasplit efter...vi får se om vi orkar!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTERA