onsdag 27 maj 2015

Våra Raviolisar i söndags!


Det blev 46 st!

Ok, man behöver förbereda lite men sååå himla krångligt är det inte! Man skulle kunna göra färsk pasta lite oftare än man gör!

Anto ser jättenöjd ut, han verkar tycka det är roligt visst?!


I själva degen är det bara mjöl, olja och kokande vatten.

Fyllningen består av två olika rivna ostar, 200 gr parmesan och 300 gr av caciotta di Sorrento, två ägg och lite mejram, gärna färsk.

En speciell raviolimanick!


En sån manick är bra att ha när man ska stämpla ut raviolisarna. Den gör så att kanterna blir snygga och sitter ihop, man vill ju inte att fyllningen rinner ut i kokvattnet!

Koka raviolin i saltat vatten tills de flyter upp och sen ytterligare cirka 3-4 minuter, ta upp dem med hålslev, lägg på lite varm tomatsås och riven parmesan. KLART! 


Till ravioli capresi äter man en enkel tomatsås eftersom raviolin i sig redan är rätt så smakrik och ganska så mättande.

Tomatsåsen; en bit vitlök och en bit lök steks i olja i en kastrull. I med passerade tomater och lite basilika, låt reducera på svag värme minst 20 minuter.

Dom var verkligen goda, jag kommer att göra dem fler gånger.

Ikväll blir det skaldjur!

Ciao!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTERA